Dassy is een Belgisch bedrijf dat in 2007 is opgericht. Het betreft een spin-off van een Belgische textielgroep. Er was bij deze oprichting letterlijk sprake van het bundelen van krachten. Er ontstond hieruit meer dan 45 jaar ervaring in het produceren van werkkleding. Vanuit deze ervaring ontwikkelen ze professionele werkkleding. Dassy is een groeiend bedrijf met een uitgebreid dealernetwerk. Ze zijn actief in inmiddels meer dan 20 landen. Om deze groei te faciliteren hebben ze onder andere in 2012 een gloednieuw pand betrokken. In dit pand is 6.000 m2 aan opslagruimte beschikbaar. Kortom Dassy is hard op weg om toonaangevend te worden in de markt van werkkleding. Hierom wil ik jullie graag in dit blog nader laten kennis maken met Dassy werkkleding.

Dassy plaatje

Productieproces van Dassy

Het unieke is dat ze dit productieproces volledig in eigen hand hebben, van het ontwerp tot en met het logistieke proces. De hele collectie wordt ontworpen door een eigen creatief en ervaren Belgisch R&D team. Ook de productie wordt in eigen huis gedaan, waarbij er een sterke focus is op het produceren van kwalitatief zeer hoogwaardige werkkleding. Na het produceren wordt ook zelf de voorraad beheert. Gemiddeld liggen er meer dan 500.000 stuks kleding op voorraad. Hierdoor zijn ze in staat zeer snel en correct te leveren aan hun dealers. Dit hele proces maakt Dassy onderscheidend ten opzichte van haar concurrenten en hebben ze een solide basis staan om de markt van professionele werkkleding te veroveren.

Dassy en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naast het produceren van kwalitatief hoogwaardige werkkleding dragen ze ook actief hun steentje bij aan de maatschappij. Ze werken mee aan de bouw van de ethische productieketen en hebben zich daarom aangesloten bij de gedragscode van de Business Compliance Initiative (BSCI). Dit initiatief komt vooral op voor de belangen van medewerkers. Hierin zijn ze actief deelnemer, maar deze principes dragen ze ook uit naar alle partijen waar ze mee zakendoen. Zo worden in de hele keten deze principes gevolgd en zo worden de principes van het sociaal verantwoord zakendoen maximaal nageleefd.

Dassy en kwalitatief hoogwaardige werkleding

Ze willen kwalitatief hoogwaardige en dus ook zeer duurzame werkkleding bieden. Die maximaal bescherming biedt tijdens het werk. Deze kwaliteit komt tot uiting in het gebruik van het materiaal en de afwerking. Zo heeft de Dassy werkbroek drienaaldstiksels en gebruiken ze de zeer slijtvaste stof Cordura. Daarnaast worden ritsen en reflecterende banden zorgvuldig geselecteerd. Op deze manier weet Dassy dat hun werkkleding aan alle vereisten van de professional voldoet en leveren ze in deze markt maximaal toegevoegde waarde.