Op zoek naar je droomauto?
Ben je al enkele maanden of misschien wel jaren op zoek naar je droomauto? Kijk dan niet enkel rond in Nederland maar bekijk eens het ruime aanbod in het buitenland. Onze buurlanden bieden je heel wat goed onderhouden tweedehands of nieuwe voertuigen aan. Maar je kan niet enkel uit de EU auto’s invoeren, ook Amerika is een optie om eens rond te kijken.

Voordelen van importeren
Door je blik te verruimen naar andere landen heb je een veel groter aanbod van auto’s en is de kans groter dat jouw ideale wagen er tussen zit. De aankoopprijzen zijn gunstiger dan in Nederland. Zelfs als je rekening houdt met de BPM (Belasting personenauto’s en motorrijwielen) of de eventuele belasting die je moet betalen, komt alles veel goedkoper uit.

Hoe te werk gaan?
Begin je zoektocht in Duitsland, het autoland bij uitstek. Daar vind je een enorm aanbod, vooral jonge auto’s met weinig kilometers, maar ook occasions die goed onderhouden zijn. Maar het voornaamste: ze zijn beduidend goedkoper dan in Nederland. Informeer je goed voor je overgaat tot de invoer van je droomauto.

Wat met de kosten?
Als je je auto wil invoeren, gaat dit steeds gepaard met kosten. Ga er slim mee om en bespaar zoveel mogelijk. Het is ook logisch dat een auto van binnen de EU minder papierwerk en kosten betekent dan een auto buiten de EU. Vraag ook steeds een kopie van de autopapieren aan de verkoper.

Invoeren binnen de EU
Hier moet je enkel rekening houden met je BPM, transportkosten en RDW keuringskosten. BTW geldt enkel bij een nieuwe auto. Bereken alles goed op voorhand en je zult zien dat je er een mooi voordeel uitgehaald hebt.

Invoeren buiten de EU
Hier komen er nog BTW en invoerrechten bij. Belangrijk dat je alle papieren en gegevens ontvangt van de verkoper. Maar ondanks het extra werk komt ook een auto uit Amerika goedkoper uit dan in Nederland.

Lijkt je dit allemaal wat omslachtig? Geen nood, er zijn verschillende sites over auto’s importeren die u graag op weg helpen en de kosten voor u in kaart brengen. Start uw zoektocht nu en uw droomauto staat binnenkort voor de deur!