Een petje dragen is fijn. Tenminste dat hoor ik van veel mannen. Ze hoeven dan maar weinig aan hun haar te doen. En eventuele kalende plekjes worden er mooi onder verstopt. Maar een petje is niet altijd een optie. Want zeg nou zelf, met een petje op naar een zakenbespreking kan eigenlijk niet. Maar je kunt natuurlijk wel een flat cap dragen. Een flat cap is eigenlijk ook een petje, maar dan “gekleder” zou mijn oma zeggen. Een flat cap houdt een beetje het midden tussen een hoed en een baseballcap. Dus netjes, maar toch speels. En zo kun je best aankomen op je zakenbespreking!

Een flat cap bij je pak

Een flat cap bij je pak kan prima! Kies een zo’n cap in (ongeveer) de kleur van je pak en je bent helemaal het heertje. Ook je schoenen en je (laptop)tas kun je in dezelfde sfeer of kleur kiezen. Niemand zal het dan vreemd vinden dat je met iets op je hoofd loopt. Het staat netjes en zakelijk. En, het wekt sowieso meer vertrouwen dan wanneer je met een baseballcap en sneakers aan komt. Met een flat cap op je hoofd geef je aan dat je modebewust bent. Ook al is zo’n cap eigen iets uit vroeger tijden, hij is weer helemaal terug. Kijk maar eens goed rond in het straatbeeld van nu.
Flat cap

Een flat cap voor in je vrije tijd

In je vrije tijd heb je soms even minder zin om je haar goed te doen. Logisch, dat kost tijd die je liever aan leuke dingen wilt besteden. Maar als je toch de straat op gaat, wil je er wel netjes bij lopen. Een flat cap is dan een prima optie. Want ook bij een korte broek, t-shirt en sneakers kan een zo’n cap heel modieus staan. Dus: onverwacht toch de deur uit? Cap op!

Kies je eigen flat cap

Wanneer je op bovenstaande site gaat rondkijken, zal je zien dat er enorm veel variatie is in flat caps. Kies je er een met klep of juist zonder? Kies je een effen kleur of juist een bonte? De mogelijkheden zijn legio. Natuurlijk kies je altijd de flat cap die het best bij jou past. En of die cap dan een retro motief en stof heeft of juist heel modern met jeansstof of faux su├Ęde? Dat mag je lekker zelf bepalen. Als jij je er maar fijn bij voelt als je ‘m op zet.