Wat is er nou lastiger dan je auto vol te moeten proppen met spullen en vervolgens tot de conclusie te komen dat nog niet alles er in past. Dat kan je gebeuren als je op vakantie gaat, wanneer je gaat verhuizen, pakketten moet bezorgen of wanneer je ergens moet gaan klussen. Naast veel frustratie, kost het je ook veel tijd en geld. Je moet vaker op en neer rijden of je komt op de plaats van bestemming er achter dat je toch te weinig spullen bij je hebt. Zonde van je tijd en geld toch? En het is ook helemaal niet nodig. Je kunt dan toch veel beter een bestelbus huren? Maak het jezelf makkelijk! Wat is er nou handiger dan al je spullen achter in een busje laden waarin je alles overzichtelijk mee kunt nemen. Als je een lange afstand moet rijden is het ook nog eens veel comfortabeler. Je legt alle spullen in de laadruimte en houdt voor jezelf veel meer zit- en beenruimte over. Je spullen beschadigen ook veel minder snel omdat je ze niet in de auto hoeft te proppen maar ze in een ruime laadruimte kunt vervoeren.

Waar en hoelang kun je een bestelbus huren?

Bij de meeste autoverhuurbedrijven kun je ook een bestelbus huren. Verhuurbedrijven vind je in elke grote plaats. In principe huur je een bestelauto per dag maar de grotere verhuurbedrijven hebben ook speciale mogelijkheden voor een huurperiode van één maand of langer. Informeer hier zeker naar als je een bestelbus voor langere tijd nodig hebt, want dat kan je veel geld besparen.

Verschillen in bestelbussen

De inhoud van de laadruimte van een bestelbus kan variëren van vijf tot zestien m2 en het laadvermogen van 500 tot 1600 kg. Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs B mag een bestelbus besturen. Ze zijn er zowel handgeschakeld als automaat. Een bestelbus heeft maximaal drie zitplaatsen. Wil je een bestelbus huren? Zorg dan dat je duidelijk hebt, hoeveel spullen je moet vervoeren en hoe groot de bus daarvoor moet zijn. Dat maakt de keuze voor een geschikte bestelbus een stuk makkelijker

Het zoeken van de meest geschikte bestelbus

Moet je veel spullen gaan vervoeren en wil je daarvoor een bestelbus huren? Bezoek dan een vergelijkingssite op internet. Daar kun je door middel van een zoekfunctie de criteria aangeven waar het busje voor jou aan moet voldoen. Vervolgens krijg je dan een overzicht van de meest geschikte bestelbussen voor jou en de locatie waar je die kunt huren. De keus is aan jou!