Paul is op weg naar een keramische BBQ. Een van zijn beste vrienden had hem uitgenodigd er eens naar te komen kijken, hij scheen er trots op te zijn. Omdat Paul een goede vriend wil zijn ging hij er naartoe, er zouden ook nog wat andere vrienden komen.

Onderweg naar de keramische BBQ

Paul woont niet erg dichtbij, maar had besloten vroeg met de auto op pad te gaan om zijn reistijd te beperken. In de auto had hij nog aan de keramische BBQ van zijn vriend gedacht: was is er toch zo speciaal aan? Ondertussen had hij even naar buiten gekeken om te zien waar hij zich ongeveer bevond. Hij gebruikte de verkeersborden en weidse weilanden als navigatiemiddel; een TomTom had hij niet en handsfree op zijn smartphone had ook niet gekund.

Eenmaal daar aangekomen…

Toen de weg naar Bart, zijn vriend, met goed gevolg aan zijn einde was gekomen, stond Paul voor de deur van Bart geparkeerd. Het was een zonnige dag, maar ze hadden zich niet voorgenomen de keramische BBQ daadwerkelijk aan te steken. Het was pas 12 uur ’s middags; het zou er ook nog veel te vroeg voor zijn. Paul belde aan, Bart deed open en keek enigszins bedroefd uit zijn ogen. Wat is er aan de hand?

Keramische BBQ omgevallen

Een aantal dagen geleden had het erg gewaaid. De storm had meerdere bomen omgegooid en dappere fietsers waren gestrand. Maar niet alleen op de weg was het onrustig geweest. Bart had het er moeilijk mee dat zijn keramische BBQ was omgevallen. Hij had ‘m pas een paar dagen en had nog niet de tijd genomen om ‘m te verzekeren. De keramische BBQ had een klein deukje aan de zijkant, maar Paul vond het de BBQ niet misstaan. Verbouwereerd liepen Paul en Bart toch naar de tuin waar de keramische BBQ en hun andere vriend op hen stonden te wachten. Als troost besloten ze de BBQ toch maar aan te steken, en er een paar kipspiesjes op de gooien.