De boot die mensen kan redden in nood. Ik weet niet dat iedereen weet wat een RIB boot is. Ik ga jullie daarom in deze blog wat meer uitleggen over een RIB boot. Het is een boot die bijvoorbeeld wordt gebruikt op het strand bij de strandwacht. Ik hoop natuurlijk dat jullie wat hebben aan mijn advies die ik geef in deze blog. Veel leesplezier!

Wat is een RIB boot precies?

Een RIB boot is een boot rubberboot die onder andere gebruikt wordt bij de strandwacht. Het is een sterke boot met een harde onderkant die goed tegen golven kan en hard kan gaan. De meeste van die boten hebben 2x 250 pk. En dat is voor op het water aardig hard. Ze kunnen daarom goed mensen redden en er snel bij zijn als er iets gebeurt op het water. Het is een boot die is gekeurd en alleen op de zee gebruikt mag worden. Op een RIB boot passen ongeveer 10 man. Die voorzien zijn van zwemvesten en alle andere redding mogelijkheden. De boot wordt gewoon weer op het strand gelegd en weer in het water geduwd als hij nodig is. Hij word niet heel vaak gebruikt maar als hij gebruikt word dan is hij heel nuttig.

Prijs van een RIB boot

De prijs van zo’n boot is best duur. Het is natuurlijk van rubber dat niet zo duur is maar aan de onderkant van de boot zit een hard materiaal dat tegen veel dingen kan. De motor maakt het ook duur. Je betaal ongeveer 10.000 tot 15.000 euro. Het is veel geld maar voor dat geld wil je toch wel iemands leven redden…? Ik zou het er in ieder geval wel voor over hebben. ik hoop jullie natuurlijk ook. De boten worden gemaakt in een fabriek. Er worden er per dag veel gemaakt en het kost veel geld. Daarom is de boot ook duurder omdat de productie duur is en veel geld en tijd kost. Sommige stranden hebben er niet genoeg geld voor en moeten dus gaan lenen van de bank om een RIB boot aan te schaffen. Je moet in de winter ook een opslag plek hebben waar je je boot in kan doen, zodat hij niet stuk gaan door de kou. Ik hoop natuurlijk dat jullie wat geleerd hebben van deze blog. En dat jullie natuurlijk mijn advies opvolgen.